USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Науковці пояснили унікальне астрономічне явище, яке траплялося лише раз
Науковці змогли пояснити загадкове астрономічне явище, яке спостерігали лише в 1437 році. Про це повідомляє канал 24 з посиланням на журнал Nature.

У березні 1437 року корейські астрономи виявили в хвості сузір'я Скорпіон нову зірку. Вона яскраво сяяла на небі два тижні, а потім зникла. Наступні 600 років ніхто не знав, що це була за зірка. Вчені лише зараз дійшли до висновку, що це була Нова.

Нова, або Nova - це система з двох зірок, в якій білий карлик поглинає багату воднем речовину із зірки-компаньйона. За словами астрофізика Майкла Шара, білий карлик накопичує обсяг водню, який можна порівняти з Тихим океаном.

В результаті відбувається термоядерний вибух. Спалах можна спостерігати протягом кількох днів або місяців. Астрофізик з Американського музею природної історії Майкл Шара розшукав зірку, згадану корейськими астрономами, близько 30 років.

Майкл Шара розширив область пошуку і виявив поруч з добре відомою туманністю подвійну систему приблизно в двох тисячах світлових років. Щоб переконатися, що це та сама система, потрібно було вивчити старі знімки неба, і подивитися, як вона рухалася.

Шара сказав, що знайти цю систему – це те ж саме, що знайти голку серед мільярда копиць сіна.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus