USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Наслідок вирубаних лісів: чому океани заполонили водорості
Від Західної Африки й до Мексиканської затоки спостерігається найбільша у світі плаваюча маса морських водоростей.

Станом на червень 2018 пояс в Атлантичному океані простягнувся на 8850 км і вміщує понад 20 млн тонн біомаси, передає ВВС.

Американські вчені вважають, що бум водоростей в Атлантичному океані та Карибському морі може стати звичним явищем. Одними з факторів, які провокують зростання водоростей, є вирубування лісів і використання добрив.

Доктор Чуанмін Ху з Коледжу морської науки Університету Південної Флориди, зазначив, що цвітіння вийшли з-під контролю і це може бути пов'язане зі зміною хімії океану.

Дослідники використовували запис супутникових даних для вивчення Sargassum (рід бурих водоростей), який розквітав щороку з 2011-го по 2018-го. Вчені зазначають, що 2011-й виявився переломним – тоді водорості прибули на берег. Це пов'язане зі зміною клімату, оскільки вони впливають на опади й циркуляцію океану та навіть на діяльність людини. Спеціалісти також зазначили, що цвітіння не відбуваються через підвищену температуру води.

Співдослідник доктор Меньцю Ван зазначив, що деякі види Sargassum – групи водоростей, які живуть на поверхні океану, приваблюють риб, птахів і черепах. У відкритому океані вид дає велику екологічну цінність, слугує місцем проживання і притулком для різних морських тварин.

Але їх надлишок може задушити корали і морські трави. Цього року з такою проблемою зіткнулися близько 1000 кілометрів мексиканських пляжів.

За словами вчених, видалення водоростей є трудомістким, дорогим і не завжди ефективним.
Коментарів: 1
Правдоруб Показати IP 22 Липня 2019 00:00
Більшість морських та океанських водоростей придатна до вживання в їжу, можливо це підказка людству для боротьби з голодом у світі та розширення хорчового раціону.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus