USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Нанороботи очищатимуть кров від бактерій і токсинів
Інженери-біологи з Каліфорнійського Університету в Сан Дієго сьогодні представили результати своєї тривалої роботи, присвяченої створенню особливих нанороботів, що мімікрують під живі клітини, чия головна функція і завдання полягає в очищенні крові і біологічних рідин від небезпечних бактерій і продуктів їх метаболізму. Стаття з цим винаходом вже була опублікована в науковому журналі Science Robotics, де група дослідників під керівництвом професора комп'ютерного інжинірингу Джозефа Вонга, зазначила найголовніші і найцікавіші особливості функціонування цих нанороботів, повідомляє fainaidea.com. Їх головна перевага полягає у високій мобільності і можливості управління за допомогою ультразвуку.

Крім того, сама їх конструкція і конструкційні особливості дозволяють нанороботам успішно переміщуватися у будь-які біологічні рідини, ефективно очищаючи їх від шкідливих бактерій і їх продуктів розкладу. Вони виглядають як золоті нанопровідники, загорнуті в гібридні тромбоцити і мембрани червоних кров'яних тілець, управляти нанороботами можна за допомогою ультразвуку, що дозволяє впливати на них ефективно і швидко, без необхідності використовувати будь-яке хімічне паливо для їх роботи.

Це істотно збільшує ступінь безпеки їх використання практично в будь-яких завданнях і умовах, не кажучи вже про те, що нанороботи можуть застосовуватися навіть у тих випадках, коли у пацієнта спостерігається утруднений потік крові і рідини в організмі. Крім того, своїм проектом команда в черговий раз довела, що обертання наночастинок в клітинні мембрани є найкращим виходом!


У сучасній медицині спостерігається чимало проблем, пов'язаних з правильним підбором того чи іншого наноматеріалу для застосування в критичних ситуаціях, коли необхідно провести повну і ефективну детоксикацію організму пацієнта. Саме за допомогою представленого концепту нанороботів, обгорнутих в подвійний шар клітинних мембран, стає можливим розробка більш ефективного підходу до цього процесу.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus