USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.58 41.80
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Над Землею зійде рожевий супермісяць: відомі час і дата
Рожевий Супермісяць з’явиться в нічному небі у вівторок 27 квітня.

Це так звана повня, якою можна буде насолодитися у будь-якому куточку планети.

Про це повідомляє 24 Канал.

Таке астрономічне явище трапляється тоді, коли по своїй еліптичній орбіті Місяць проходить місце, найближче до Землі. Це буде друга суперповня у 2021 році.

Насправді Місяць не буде рожевим

Насправді Місяць не буде рожевим, як випливає з його назви, а матиме теплий золотистий відтінок. Так назвали його на честь рожевої квітки флокс, яка цвіте в цю пору року в Північній Америці.

Однак природний супутник Землі стане на 14% більшим і на 30% яскравішим за типовий повний місяць.
Квітка флокс
Квітка флокс
Коли можна побачити рожевий місяць

Кращий час, щоб побачити рожевий місяць, для українців настане 27 квітня о 5:33. Тож якщо ви не хочете пропустити цю важливу астрономічну подію, варто поставити будильник на кілька хвилин раніше, щоб встигнути зайняти зручне місце.
Супермісяць буде видно у будь-якому куточку планети
Супермісяць буде видно у будь-якому куточку планети
Звичайно, найбільше пощастить тим, хто має у своєму домі чіткий вид на горизонт або ж мешкає на верхніх поверхах. Однак, їм слід заздалегідь розібратися з якої сторони вікна сходитиме Місяць. А тим, кому не так пощастило, треба шукати інших можливостей, щоб побачити рожевий місяць, який, безсумнівно, стане чудовим видовищем.
Неймовірне видовище супемісяця
Неймовірне видовище супемісяця
Коли ще зійде Супермісяць

Але не засмучуйтеся, якщо ви пропустите цю астрологічну подію, адже цього року будуть й інші визначні пам’ятки, які прикрасять нічне небо. Зокрема, 26 травня можна буде побачити «Квіткову суперповню», а 24 червня – «Полуничну суперповню».
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus