USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: Над Одеською областю пролетіла величезна зграя рожевих фламінго. Захопливі фото
Орнітологу вдалося зробити унікальні фото фламінго.

Зграя фламінго, яка є найбільшою в Одеському регіоні, пролетіла над територією області і зупинилася в румунській частині дельти Дунаю.

Про це повідомив науковий співробітник Дунайського біосферного заповідника Максим Яковлєв, повідомляє ТСН.

Еколог також розповів, що перша зграя з 60 особин з’явилася в районі Старостамбульського гирла ще 21 травня. Пізніше до них приєдналася ще одна група птахів, майже така ж за кількістю. На початок літа птахів у зграї на озері Тузла побільшало до 113. Орнітолог припускає, що дві зграї могли об’єднатися.
«Хоча співробітники заповідника і рекомендують не турбувати птахів і не створювати ажіотажу через їх появи, деяким фотомисливця все-таки вдалося зробити унікальні кадри», – сказав Максим Яковлєв.
Крім того, за його словами, на озері Саратурії фахівці помітили, що окремі пари почали з мулу будувати гнізда, однак, припускають, що гніздування не буде успішним, оскільки мілководдя доступне для хижаків. Фахівці поки не знають, як фламінго опинилися в дельті Дунаю. Підозрюють, що птахи можуть бути частиною популяції з північного Казахстану.
«Найближчі гніздові осілі групи в Малій Азії (приблизно 1200 км) і на південних Балканах (приблизно 600 км). Деякі орнітологи вважають, що птахи можуть бути і частиною популяції з північного Казахстану. Саме птиці цієї групи здійснюють міграції, і для них характерний дуже широкий розліт на зимівлю – від В’єтнаму, Шрі-Ланки та Індії на південь, до Туреччини, Кіпру та Тунісу на захід-південно-захід», – зазначив орнітолог.
Уточнюється, що в останні роки фламінго все частіше з’являються в межах України. Зазвичай їхня кількість не перевищувала 25 особин.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus