USD 41.50 41.87
  • USD 41.50 41.87
  • EUR 41.50 42.10
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Наче на Марсі: в Індонезії небо почервоніло через масштабні лісові пожежі. Відео
Небо над індонезійською провінцією за вихідні почервоніло через масштабні лісові пожежі, які охопили великі частини країни.

Мешканка провінції Джамбі Ека Вуландарі, яка фотографувала небо, сказала, що через дим у неї «боліли очі та горло», передає ТСН.

Фото червоного неба вона оприлюднила у Facebook, з тих пір світлини поширили більше 34 тисяч разів. Дівчина розповіла, що багато людей сумніваються у справжності фото.

«Але це правда. Це реальні фото та відео, які я зняла своїм телефоном», – сказала вона.

Ще один користувач Twitter опублікував відео, на якому зображено небо подібного кольору.

«Це не Марс. Це Джамбі», – написав він. «Нам, людям, потрібно чисте повітря, а не дим».



Експерт з метеорології Ко Ті Ті Йонг із Сінгапурського університету соціальних наук пояснив, що червоний колір неба було викликаний явищем, відомим як Релеївське розсіювання.

Його створюють окремі типи частинок, які присутні у повітрі під час задимлення. Вчений додав, що це явище не впливає на температуру повітря.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus