USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: На Запоріжжі історики знайшли «графський» гребінець. Фото
У селі Веселянка, що під Запоріжжям, краєзнавець знайшов гребінець, який імовірно належав родині графа Канкріна.

Фото знахідки у Фейсбуку розмістив краєзнавець, член ГО "Історико-дослідна спілка Ритон« Євген Хмелевськой, передає Укрінформ.

«Досліджуючи історію родини Канкріних, яку доводиться збирати по крупинках, ми не можемо собі дозволити не звертати уваги навіть на найменші дрібниці. І це дає свій результат! Ось і цього разу, оглядаючи землю після чергового перепахування нового клаптика землі, я знайшов маленький гребінець, який, здавалося б на перший погляд, не є чимось цікавим! Якби не крихітне клеймо, у вигляді черепашки», – написав краєзнавець.
Як виявилося, таке клеймо мали вироби, які виходили під маркою німецької фірми Schildkrot. Заснована у 1873 році, вона була найвідомішим виробником предметів з целулоїду у світі.

«Вироби цієї фірми – м’ячики для тенісу, ручки для парасольок та, звісно, дитячі ляльки, й досі є еталоном. Були дуже популярні в кінці 19-го та поч. 20 ст. І як можемо дізнатись, особливо популярна продукція з фірмовим клеймом – це якраз гребінці, один з яких потрапив і до нас в руки!», – йдеться у дописі.

На думку дослідників, гребінець належав Ніні Канкріній, яка була донькою графа Івана Канкріна.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus