USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: На Закарпатті росли секвої – найвищі дерева на планеті. Фото
Секвої - найвищі дерева на планеті Земля, що сперечаються за висотою з сучасними хмарочосами. – можна зустріти і на Закарпатті, пише Перший.com.ua.

Кілька дерев живуть на території Великобичківського лісомисливського господарства, а саме у Лужанському лісництві, в урочищі Малий Банський на висоті 520 метрів над рівнем моря.

Що ж до закарпатських секвой, то вони належать до роду Секвоядендрон велетенський – одного з трьох родів виду Секвоя.

Якщо взяти до уваги, що в цих дерев-велетнів попереду не одна тисяча років, то закарпатські секвої – ще «юнаки». Але колись на Закарпатті жили справжні тисячолітні велетні.

Про це свідчить знімок, датований 1856 роком. Світлина відображає пень секвої, на якому спокійно стоять в ряд 12 чоловік, які, ймовірно, були лісорубами, що зрубали велетня.

Зрубали останню карпатську секвою в околицях Усть-Чорної. Фото зроблене 1 квітня 1856 року, – йдеться у дописі до фото.




Коментарів: 1
учень Показати IP 5 Листопада 2018 15:47
то там мають стояти гуцули а не ковбої...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus