USD 41.60 41.95
  • USD 41.60 41.95
  • EUR 41.60 41.95
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: На Юпітері виявили аномального розміру об'єкт. Фото
Астроном-любитель з Південної Африки виявив нове гігантське формування в атмосфері Юпітеру.

На найбільшій планеті в Сонячній системі утворилася величезна яскрава пляма в південній півкулі, повідомляє Сьогодні.

Гігантський вихор, який отримав назву «Пляма Клайда» (на честь першовідкривача), утворився між знаменитою Великою червоною плямою і S2-AWO A7 – ще одним великим штормом на південному сході.

Аномалія була виявлена 31 травня 2020 року астрономом Клайдом Фостером, організатором астрономічного товариства «Дрібне небо» Південної Африки. Фостер спостерігав за Юпітером і в цей час випадково виявив нову пляму за допомогою фільтра, чутливого до газу метану. Цікаво, що ця особливість не була помічена астрономами в Австралії кількома годинами раніше.

Космічна дослідницька станція NASA «Юнона» зробила близький проліт поблизу Юпітеру двома днями пізніше, 2 червня 2020 року, і підтвердила наявність нового шторму. Апарат зобразив п’ять окремих фотографій з висоти 45-95 тисяч кілометрів над хмарами Юпітеру, на яких була помічена нова формація.

Із цих знімків у NASA сформували одну безшовну фотографію для кращого вивчення. Зображення «Юнони» показують захопливі структури в штормовий системі планети, яка вже викликає хвилювання вченої спільноти.

Фотографія Юпітера, складена з п’яти окремих фотознімків, а пляма в центрі – новий шторм на планеті

Пляма Клайда, відома як «конвективний спалах», являє собою потужний шторм, що тягнеться над шарами хмар. За даними NASA, конвективні спалахи нерідкісні в південному помірному поясі Юпітеру. 25 липня 2020 року «Юнона» здійснить чергове зближення з планетою, після чого NASA отримає ще один великий план цієї бурі.

«Пляма Клайда»
Коментарів: 1
Анонім Показати IP 11 Липня 2020 06:52
Та пляма вже давно помічена та описана; вона появляеться кожні 170 космічних років;там племя папуасів проводить ярмарок космічних ліхтариків після чого відбуваеться галактичний концерт який закінчуеться майже так як і у нас;але за відсутності феерверків які у цій галактиці заборонені вже 227 років проводиться лазерне плямування неба яке і помітив цей чоловік який випадково це помітив;

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus