USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: На узбережжі Британії шторм оголив доісторичний ліс
Сніговий шторм Емма, що пронісся над Британією, оголив остови доісторичних дерев, які були приховані під береговою лінією протягом 7000 років.

«Звір зі Сходу», як називають в Європі сніговий циклон, вимив вікові наноси піску. І десятки копалин скам'янілих пнів тепер стирчать на пляжі поблизу містечка Редкар, нагадуючи, наскільки люди змінили пейзаж за кілька тисяч років, передає Вокруг Света.

Припускають, що подібне траплялося тут не раз. Згадку про ліс можна зустріти в джерелах 1871 року: тоді на місцевому пляжі городяни знаходили кабанячі ікла і оленячі роги.

Ліс існував тут за часів мезоліту (середнього кам'яного віку). Вчені датують його 10000 р. до н.е. - 7000 р. до н. е. Тоді закінчився льодовиковий період, на планеті значно потеплішало, люди стали вирощувати перші зернові культури і одомашнювати тварин.

Як стверджують експерти, сліди викопного лісу недовго залишаться на видноті і скоро будуть знову занесені мулом.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus