USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.75 42.10
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: На території України мешкали єдинороги
Вчені виявили останки останнього з представників виду.

Череп доісторичного шерстистого ссавця Elasmotherium sibiricum («сибірського єдинорога») був виявлений в 2016-м в районі міста Павлодар (Казахстан) дослідниками Томського державного університету. Вік скам'янілих останків оцінили «всього» в 29 тисяч років. Раніше передбачалося, що останні представники цього виду вимерли набагато раніше, близько 350 тисяч років тому, передає Вокруг Света.

За словами дослідників, судячи з розмірів черепа, він належав дуже старому самцю, який, помер від природних причин. Вперше вид Elasmotherium sibiricum був описаний в 1808 році, він жив на території сучасної України, Поволжя, Передуралля, Сибіру і Китаю. На відміну від казкового персонажа, реальний представник виду виглядав швидше як сучасний носоріг. Вважається, що він був покритий шерстю, оскільки належав до фауни, що жила в епоху заледеніння. Зріст стародавніх тварин досягав двох метрів, а довжина - 4,5 метрів. Важили ці ссавці близько чотирьох тонн.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus