USD 41.50 41.87
  • USD 41.50 41.87
  • EUR 41.50 42.10
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: На території Франції знайшли «місто мертвих» римської епохи
На південному заході Франції біля міста Наброна в Окситанії археологи виявили стародавнє кладовище, яке активно використовувалося протягом І та ІІ ст. н.е.

Некрополь відноситься до поселення НАРБ Марціус (Narbo Martius) – першої римської колонії в Галлії, заснованої 118-го до н.е., пише Gazeta.ua.

Поруч із кладовищем пролягала перша римська дорога в Галії Віа Домиция.

На початку нашої ери місто стало великим торговим центром, розміщеним на шляху між Середземномор’ям та Атлантикою.

Вчені розкопали вже 300 гробниць, але вважають, що їх понад тисячі.



Завдяки відкладенням річки Од, яка протікає поруч і періодично затоплює пам’ятник, поховання збереглися у хорошому стані. Ховали на цвинтарі населення НАБР, а не еліту. Але вміст могил свідчить, що місто процвітало. Пам’ятники за розміром невеликі та прикрашені розписною штукатуркою та надписами на табличках, які містять імена і статус, також про італійське походження похованих.

До поховання клали невеликі теракотові судини, ймовірно, з маслом або парфумами, трохи їжі, часом одну або дві скляні «пляшечки», а також світильники. Про спалення на той час тіл свідчать урни з прахом померлих.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus