USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: На Тайвані побудовано унікальний екохмарочос, який поглинатиме до 130 тонн вуглекислого газу щороку
На острові Тайвань у місті Тайбей завершується будівництво екохмарочосу.

Про це повідомляє ТСН.

Хмарочос проєктувало архітектурне бюро Vincent Callebaut Architectures. Для будівництва застосовувалися тільки екологічно чисті матеріали, а перевагу надали тим, які отримані в результаті вторинної переробки.

За задумом авторів, на кожному поверсі будівлі будуть висаджені кущі та дерева, за рахунок чого вежа зможе поглинати шкідливі викиди обсягом до 130 тонн на рік.
Наразі вже розпочалося внутрішнє оздоблення приміщень, висаджують сади та будують декоративні водоспади. Комплекс планують ввести в експлуатацію наприкінці 2021 року.

Житловий комплекс має поворот на 90 градусів. Це гарантує мешканцям панорамний вид на горизонт і на знамениту вежу Taipei 101, яка 2003 року була визнана одною із найвищих у світі.
Будівлю обладнано системою для протистояння землетрусам, а нерухоме центральне ядро, яке містить вертикальну циркуляцію, розділяє корпуси на кожному поверсі. Крім того, у комплексі закладена система збору дощової води, яка потім використовується для функціонуванні приміщень. Також там розміщені сонячні батареї, а органічні відходи перероблятимуться на компост.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus