USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: На Сонці виявили вогняні дощі
Астроном-любитель Джейсон Гензель виявив рідкісне явище на Сонці, відоме як коронарний дощ.

Зафіксувати це явище астроному вдалося за допомогою вручну зібраного сонячного телескопа та побачити дощ з відстані в 150,49 мільйонів кілометрів, повідомляє Сегодня.

Корональний дощ – це явище, яке іноді відбувається в сонячній короні, коли гаряча плазма охолоджується і конденсується в сильні магнітні поля, що пов'язані з областями, котрі створюють сонячні спалахи. Плазма притягається до магнітних полів, перш ніж конденсуватися, і поступово випадає назад на поверхню Сонця у вигляді своєрідних опадів.
Коронарний дощ
Коронарний дощ
Магнітні поля невеликі, проте заряджена плазма змушена переміщатися уздовж ліній магнітного поля і виглядає яскравою на ультрафіолетовій довжині хвилі, окреслюючи поля і поступово повертаючись до поверхні Сонця.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus