USD 41.40 41.70
  • USD 41.40 41.70
  • EUR 41.40 41.70
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: На пляжі в Іспанії розкопали лазні, які 1500 років тому використовували стародавні римляни. Відео
На пляжі Лос-Каньос-де-Мека, що в регіоні Андалусія на південному заході Іспанії, археологи виявили дві кімнати, які належать побудованому за часів Римської держави комплексу лазень.

За попередніми оцінками, їх створили у V столітті нашої ери.

Про це повідомляє пресслужба Кадисського університету, чиї науковці брали участь у розкопках.

Станом на зараз археологам вдалося розкопати лише дві кімнати. Одна з них – це приміщення круглої форми, яке, як припускають науковці, і слугувало власне лазнею. Її стіни сягали понад чотири метри у висоту.
Залишки лазні віком близько 1500 років, яку використовували стародавні римляни. Андалусія, Іспанія, травень 2021 року
Залишки лазні віком близько 1500 років, яку використовували стародавні римляни. Андалусія, Іспанія, травень 2021 року

Крім того, на мисі Трафальґар в Андалусії археологам випало знайти сім так званих соляних камер, у яких давні римляни зберігали їжу. Їхня глибина становить від 1,5 до 2 метрів.
Соляна камера, яку використовували стародавні римляни. Андалусія, Іспанія, травень 2021 року
Соляна камера, яку використовували стародавні римляни. Андалусія, Іспанія, травень 2021 року

Там вони також знайшли місце поховання з рештками принаймні вісьмох людей, вік яких становить близько 4000 років. Вони так само добре збереглися; окрім того, на них залишилися прикраси, як-от подоби намиста.

Усе це, кажуть в Кадисському університеті, дозволить більше дізнатися про історію Андалусії часів Римської держави.
Науковці припускають, що комплекс лазень був свого часу покинутий людьми й заметений піском — саме тому він так добре зберігся. За оцінками, він розташовувався на території в приблизно 10 тисяч квадратних метрів. Продовжити розкопки планують восени 2021 року.

Кадисський університет повідомив про знахідку міністерство культури Андалусії, яке вже пообіцяло не лише підтримати археологів у дослідженнях, а й занести віднайдений комплекс до переліку культурних пам’яток регіону.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus