USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: На ній тримається багатоповерховий будинок: у Китаї виявили гігантську статую Будди. Фото
У Китаї виявили гігантську статую Будди заввишки понад дев’ять метрів.

Статуя багато років служила опорою для багатоповерхового будинку, а виявили її випадково, коли поруч з будинком розчистили звалище, прибравши гілки та сміття.

Статуя зображує сидячого Будду, його ноги та зап’ястя серйозно пошкоджені, а голови немає зовсім. Вважається, що її знищили у 1950-х роках, пише Changeua.

Мешканці будинку, які жили тут кілька десятиліть, нічого не знали про такий «фундамент». На початку XX століття на цьому місці був храм. Його побудували між 1910 і 1940 роками. Його зруйнували у 1987 році. У 1990 році на його місці звели житлові будинки.

Місцева мешканка розповіла, що у 1950-х роках дізналася, що в цьому храмі була статуя Будди.
У департаменті культурної спадщини округу повідомили, що експерти відвідають це місце та розроблять план захисту статуї. Об’єкт потребує заходів підтримки, оскільки стоїть на нестійкій поверхні та може зруйнуватися ще більше.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus