USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: На Місяці знайшли м'ячі для гольфу: американський астронавт зіграв ними 50 років тому
За допомогою знімків Місяця та архівних відео спеціаліст по візуалізації Енді Сондерс знайшов 2 м’ячі для гольфу, які пробули там 50 років.

Попри те, що астронавт стверджував, що кинув м’ячі на «милі, милі та милі», їх виявили на відносно невеликій відстані – 22 та 36,5 метра.

Про це повідомляє 24 Канал.

Алан Шепард таємно проніс м'ячі на борт космічного корабля – він заховав їх у шкарпетки. Також він взяв із собою залізний наконечник ключки для гольфу. Його він прикріпив до спеціального інструменту для взяття зразків місячних порід, і за допомогою цієї конструкції зіграв у гольф.

Алан Шепард зіграв у гольф на Місяці: архівне відео
Щоб показати, де наразі розташовані м'ячі, а також місце, звідки Алан Шепард їх запустив, Енді Сондерс з'єднав у єдину панораму 6 знімків поверхні супутника Землі, та значно покращив їхню якість.
М'ячі для гольфу на поверхні Місяця / Візуалізація Енді Сондерса
М'ячі для гольфу на поверхні Місяця / Візуалізація Енді Сондерса

Енді Сондерс стверджує, що навіть те, що астронавтові вдалося підкинути м'яч – неймовірно. За його словами, за таких умов м'ячі можна було б кинути на кілька кілометрів, але зробити це зміг би лише чемпіон з гольфу Брайсон Дешамбо.



Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus