USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: На Марсі знайшли вхід у печеру, яка ідеальна для життя і укриття. Фото
Експерти NASA знайшли на Марсі незвичайну печеру, в якій може бути життя.

Вхід до печери знайшли при аналізі знімків, отриманих апаратом Mars Reconnaissance Orbiter, йдеться на сайті Національного управління з аеронавтики і дослідженню космічного простору, передає УНІАН.

Незвичайна печера знаходиться на схилах однієї з найвищих гір Червоної планети – гори Павлина. Отвір печери має діаметр близько 35 метрів. Навколо нього – практично ідеально рівний кратер.

Нижче знаходиться печера з плоским дном, глибина якої становить близько 28 метрів. Отвір оточений лавою. Це дало експертам підстави стверджувати, що діра є бічним жерлом вулкану.

У NASA заявили, що велика ймовірність виявити в печері ознаки життя. По-друге, такі діри можна використовувати як укриття для космічних кораблів або марсоходів, а надалі і самих астронавтів.

«Внутрішні печери таких порожнеч відносно захищені від радіації, що робить їх відмінними кандидатами для підтримання життя на Марсі. Саме до таких заглиблень будуть спрямовані космічні кораблі, роботи і навіть міжпланетні дослідники», – йдеться на сайті NASA.
Коментарів: 1
Правдоруб Показати IP 5 Березня 2020 11:17
Дані провали являються отворами в стелі лавових трубок (тунелів зробленими потоками лави) , знайдені вони також і на Місяці і є на Землі. Фактично це вже готова база для колонізації планет яка вбереже від перепадів температур та високої космічної радіації.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus