USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: На Марсі виявили сліди стародавніх річок
Сліди стародавніх річок виявили на Марсі європейські вчені. Дослідження проводить Європейська космічна агенція.

Так, було оприлюднено фото, на яких видно сліди від води, яка колись протікала на поверхні Марса. Найпомітніший слід річки можна побачити під марсіанською височиною Гюйгенс, повідомляє Ракурс з посиланням на Daily Star.

Згідно з даними вчених, колись на Марсі була більш волога та тепла атмосфера. Це означає, що на планеті була вода та протікали річки. Виявлені вченими сліди річок було сформовано близько 4 млн років тому.

Після знахідки, яка вказує на існування річок на Марсі, вчені почали цікавитись іншим питанням: чи могла атмосфера, що була на планеті кілька мільйонів років тому підтримувати життя. Вже наступного року дослідники планують відправити на Марс апарат для проведення бурових робіт. Метою цього експерименту є виявлення ознак життя на червоній планеті.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus