USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: На Хортиці знайшли люльку XVIII століття
Мешканець Запоріжжя знайшов на Хортиці люльку, яка датується ХVІІІ століттям. Знахідку передали Національному заповіднику Хортиця.

Про це повідомила пресслужба заповідника, передає Укрінформ.

«Напередодні свят, дякуючи Володимиру Сідоріну, мешканцю м. Запоріжжя, до фондів нашого заповідника було передано пошкоджений, але надзвичайно цікавий експонат – полив’яну люльку другої половини 18 ст. з частково відбитою чашечкою та слідами перебування у вогнищі», – йдеться у повідомленні.

Люлька була знайдена на острові – в балці Широкій, на пляжі на урізі води. Завдяки їй історики можуть зрозуміти, яким був побут і звички місцевого населення острова у 2-й половині 18 століття.
Як раніше повідомлялось, історико-культурний комплекс «Запорізька Січ» не закриватиметься на період локдауну.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus