USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: На дні озера знайшли таємничий замок, якому 3 тисячі років
Буквально недавно археологи виявили стародавній замок на самому дні великого озера Ван, розташованого в східній частині сучасної Туреччини. Варто відзначити, що древній замок налічує близько 3000 років. При цьому, не дивлячись на велику глибину озера, він зміг зберегтися в ідеальному стані, розповідає Znaj.ua.

У пошуках дослідникам допомагала незалежна команда водолазів. Глава дайвінг-команди Тахсін Цейлан, шукаючи в глибинах озера монстра, в результаті знайшов гарний замок.

"Ходили чутки, що під водою може бути щось цікаве, але більшість археологів і музейних службовців запевняли нас, що ми нічого не знайдемо", — розповів Тахсін Цейлан.
За його словами, довжина замку складає 1 кілометр, а стіни споруди мають висоту 3-4 метра.

Знахідка відноситься до Залізної доби втраченої цивілізації Урарту, яку ще називають Королівством Вана. Багато експертів переконано, що воно панувало в регіоні з 9 до 6 століття до нашої ери. Примітно, що тоді рівень води був набагато нижче. Однак, згодом він піднявся і затопив частину міста.
Інша незатоплена частина добре відома археологам, вона знаходиться вище нинішньої берегової лінії і є предметом археологічного дослідження.

"Багато цивілізацій розташовувалося навколо озера Ван. Вони називали озеро "верхнім морем" і вважали, що в ньому є багато таємничих речей. Тому ми працюємо над розкриттям секретів озера", — пояснив глава дайвінг-команди.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus