USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: На дні Балтійського моря знайшли 900 пляшок елітного коньяку та лікеру часів російського царя. Відео
Команда шведських та ісландських дайверів знайшла на дні Балтійського моря 900 пляшок столітнього коньяку та лікеру часів російського царя Миколи II.

Елітний алкоголь віз 19 травня 1917 шведський пароплав S / S Kyros. Судно прямувало в Росію з Франції через нейтральні води.

Про це повідомляє 24Канал.

Уламки судна виявили в 1999 році. Шведські рятувальники Ocean X Team і Icelandic iXplorer готувалися кілька років. І ось тепер за допомогою корабля Deepsea Worker змогли підняти пляшки з дна моря.

«Важливість цієї події важко переоцінити – це не просто знахідка рідкісного коньяку і лікеру, а й частина історії колишньої імператорської Росії», – заявила команда Ocean X.

На дні виявили 600 пляшок рідкісного коньяку та 300 пляшок лікеру, які нині більше не виробляються.



Як пляшки з алкоголем опинилися на дні моря? Оскільки алкоголь на той час вважався контрабандою, то під час переправляння німецький підводний човен затопив судно з вантажем.

Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus