USD 41.50 41.88
  • USD 41.50 41.88
  • EUR 41.60 41.88
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: На будівництві в Англії знайшли руїни античної вілли
Скарборо, в Північному Йоркширі, був виявлений великий римський архітектурний комплекс, який є першим подібним комплексом, коли-небудь виявлених в Британії.

Археологи вважають, що комплекс будівель був віллою або древнім святилищем.

Він був виявлений під час археологічних розкопок на місці планованої забудови нерухомості. Геофізичні дослідження показували наявність чогось цікавого під поверхнею, але археологи поняття не мали, наскільки примітним це виявиться.

Вчені розкопали руїни будівель розміром з два тенісних корти. Планування комплексу робить його вельми незвичайним. Є циліндрична центральна кімната, вежа з чотирма прямокутними кімнатами, провідними від неї зліва, справа, зверху і знизу, вони утворюють хрестоподібну форму. Також на місті розкопок знайдені сліди лазні та інших будівель.

Археологи припускають, що це була розкішна елітна вілла або, можливо, релігійне святилище.

Карл Баттерсбі, корпоративний директор екологічних служб Ради графства Північний Йоркшир, сказав: «Це чудове відкриття, яке доповнює історію римського поселення в Північному Йоркширі».

«Роботи археологів Північного Йоркшира вже показали, що будівлі були спроектовані кращими архітекторами Північної Європи того часу і побудовані кращими майстрами. Зважаючи на важливість цього, приємно бачити, що планування нового житлового будинку було змінено, так що ця важлива частина нашої історії може бути збережена. Буде продовжена робота над знахідками, щоб спробувати точно встановити, що це було за загадкове місце і чому воно було створено так далеко від інших римських центрів », – додав він.

Знахідка настільки значна, що організація Historic England рекомендує присвоїти їй статус охоронюваного пам’ятника.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus