USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: На британському острові винищать гігантських мишей, щоб врятувати зникаючих альбатросів
Королівське товариство захисту птахів Великобританії має намір радикально розв’язувати проблему винищення пташенят тристанського альбатроса гігантськими мишами.

Цей вид птахів зараз знаходиться під загрозою зникнення. Уряд Британії виділив кошти на програму, яка стартує в наступному році, повідомляє УНІАН.

Ареал проживання альбатросів цього виду обмежений архіпелагом Трістан-да-Кунья. Вони вимерли на головному острові архіпелагу – Трістані, але збереглися на островах Гоф і Інаксессібл.

Миші потрапили на архіпелаг разом з людиною, їх сюди завезли британські моряки в XIX столітті. Гризуни адаптувалися до обмежених ресурсів островів і почали харчуватися яйцями та пташенятами морських птахів. З плином часу миші архіпелагу стали величезними – вони в два рази більші звичайних домашніх мишей.

Згідно заяві королівського товариства захисту птахів, тристанські альбатроси можуть бути повністю знищені, якщо не вжити термінових заходів щодо боротьби з мишами. Ситуація з виживаністю виду дуже серйозна: зараз виживає лише один з п’яти пташенят.



Мишей планується винищити всіх до єдиної. Для цього орнітологи планують зафрахтувати в Південній Африці судно з двома вертольотами на борту. При наближенні до архіпелагу вертольоти піднімуться в повітря, з них на архіпелаг будуть скинуті отруйні гранули – і через 24 години миші на островах будуть винищені. У природі залишилося всього близько двох тисяч пар тристанських альбатросів. Птахи створюють постійні пари, самка відкладає всього лише одне яйце раз у два роки.

Острів Гоф архіпелагу Трістана-да-Кунья вважається однією з найважливіших колоній морських птахів у світі, там мешкає понад 10 мільйонів птахів. Депутат парламенту, заступник голови урядового департаменту з питань сільського господарства та біобезпеки лорд Джон Гардінер сказав, що проект британської влади «Острів Гоф» є «надихаючим прикладом того, як ми допомагаємо нашим заморським територіям захищати їх дорогоцінну дику природу і рослини».

Представник королівського товариства захисту птахів Ендрю Каллендер сказав в інтерв’ю Telegraph, що Великобританії допомагає також Південна Африка, а під загрозою зникнення перебуває не тільки тристанський альбатрос.
Коментарів: 1
??? Показати IP 30 Жовтня 2019 20:15
А що, гранати винищать тільки мишаків?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus