USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: На безлюдному острові собаки знайшли місце, де загинула відома льотчиця
На безлюдному острові-атолі Нікумароро спеціально натреновані собаки, яких доправили сюди, виявили місце, де, імовірно, померла відома льотчиця Амелія Ергарт.

Про це повідомляє National Geographic.

1937 року перша в світі жінка, що перелетіла через Атлантику, Амелія Ергарт, спробувала встановити новий рекорд і обігнути земну кулю на літаку 10 Lockheed Electra. Вона зникла безвісти 2 липня 1937 року.

Пошуки льотчиці тривали від 1937 до 1939 року. 1940 року на безлюдному острові-атолі Нікумароро був знайдений її скелет. Та згодом його було втрачено, тому наразі вчені спирається лише на його знімки й описи.

"Такі надзвичайні заяви вимагають екстраординарних доказів, таких, як кістка або ДНК. Саме тому, собаки були привезені на острів у надії знайти саме такі докази", - пояснив один із дослідників.

Як зазначено у джерелі, пес на ймення Берклі ліг біля дерева женьшень, показуючи, що виявив місце із запахом людських останків. Наступного дня це ж місце виявив пес Кайлі. Двоє інших собак також підтвердили, що скелет перебував саме під цим деревом.

Однак, дослідники не виявили в цьому місці людських кісток. Вони відправили зразки ґрунту до лабораторії, де можна отримувати ДНК людини, але поки не отримали результатів.

Нагадаємо, раніше У Туреччині знайшли труну зі скелетом генерала російської армії у турецькій провінції Ардаган під час розкопок виявили труну з хрестом на місці фундаменту майбутнього житлового будинку, а всередині труни – скелет чоловіка у старезній військовій формі, ймовірно, російського генерала.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus