USD 41.50 41.88
  • USD 41.50 41.88
  • EUR 41.60 41.88
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: На Балканах бджіл навчили виявляти міни, які досі несуть загрозу для людей
На Балканах на території колишньої Югославії після хаотичного мінування під час воєнного конфлікту 20 років тому, досі від вибухів потерпають люди.

І от учені з Боснії і Герцеговини та Хорватії пішли на дуже дивний експеримент, який назвали «Тірамісу» і навчили бджіл шукати міни. Про це повідомляє ТСН.

Вони скористались тим, що у цих комах чудовий нюх та навчили їх винюхувати тротил. Просто змішуючи цукровий розчин із вибуховою речовиною.

Тепер бджоли літають, де відчувають тротил, зупиняються у пошуках ніби солоденького, але потім відлітають. І саме це дає людям можливість побачити, де причаїлась небезпека.

Аби людям не довелося бігати за комашками, стежать за ними дрони.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus