USD 40.60 41.00
  • USD 40.60 41.00
  • EUR 40.80 41.10
  • PLN 10.00 10.30
Світ вражає: На астероїді, орбіта якого перетинається з орбітою Землі, знайшли сліди води
Апарат OSIRIS-REx зібрав дані, які свідчать про те, що на астероїді Бенну знаходяться інгредієнти для води. Дослідження показало, що на ньому виявлено сліди молекул водню і кисню.

Про це пише TheБабель з посиланням на NASA.

Вчені місії підозрюють, що колись вода була присутня на більш великому астрономічному об'єкті, від якого згодом відколовся астероїд Бенну. Так як сам астероїд досить малий (ширина Бенну всього 500 метрів), на ньому самому води в рідкому вигляді не було.

Зонд OSIRIS-REx відправили в космос у вересні 2016 року. Він оснащений багатьма приладами для аналізу. 3 грудня він наблизився до Бенну на 19 км. Пізніше планується проба ґрунту астероїда. Загальне завдання проекту — зібрати більше даних про будову і склад астероїдів. Повернуться на землю капсула зонда повинна в 2023 році.

Сам астероїд Бенну обертається навколо сонця по еліптичній орбіті. Його відносять до Аполлонів— астероїдів, чиї орбіти перетинаються з орбітою Землі. Ймовірність того, що відбудеться зіткнення з ним — 1 до 4000.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus