USD 41.50 41.88
  • USD 41.50 41.88
  • EUR 41.60 41.88
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: На 360 градусів: NASA опублікувало перше панорамне фото з Марса
Марсохід зробив такий знімок зі свого місця посадки в кратері Єзеро.

Першу панораму Марса зробили завдяки мультиспектральному стереоскопічному пристрою Mastcam-Z, повідомляють Факти.

Mastcam-Z – це пристрій візуалізації, в якому доступна функція масштабування. Завдяки їй камери можуть збільшувати масштаб, фокусувати та знімати відео високої чіткості навіть в космосі, а також робити панорамні кольорові та тривимірні зображення.

Таким чином робот може допомогти детально вивчити як близькі, так і далекі об’єкти.

Камери також допоможуть команді місії визначити, які зразки з планети ровер може відібрати для подальшого аналізу на Землі.
Марсохід Perseverance
Національне аерокосмічне агентство США NASA посадило на Марс орбітальну станцію Perseverance. Вона приземлилася на поверхню Марса за сім хвилин у прямому ефірі.
Орбітальна станція періодично робить фотографії з планети та відправляє їх у центр управління NASA. З марсохода Perseverance вже надіслали понад 20 тис. фото, а нещодавно NASA опублікувала перші відео та аудіо з Марса.

Ключова мета місії – пошук ознак древнього мікробного життя. Завдяки цьому дослідженню вперше в історії можуть зібрати зразки з поверхні Червоної планети, які доставлять на Землю для подальшого аналізу.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus