USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: Миші вміють контролювати «гормон задоволення», – вчені
У Каліфорнійському університеті в Сан-Дієго вчені підтвердили гіпотезу, що під час відсутності нагороди або під час її очікування періодично виділяється дофамін – «гормон задоволення», створюючи мотивацію для активних дій.

Про це повідомляє науковий журнал Current Biology, передає Кореспондент.

Дофамін стимулює активні дії і, як показали експерименти на мишах, вкидається в мозок регулярними імпульсами, частоту і силу яких тварини навіть можуть змінювати.

Група дослідників на чолі з професором Девідом Кляйнфелдом провела лабораторні експерименти на мишах і показала, що концентрацію дофаміну тварини швидко навчаються регулювати.

Використовуючи оптичні давачі позасинаптичного дофаміну в корі головного мозку миші, вчені з’ясували, що тварини легко навчалися змінювати частоту й амплітуду піків викидів гормону, а також загальний рівень дофаміну.

Вчені сконструювали установку, яка відстежувала кількість дофаміну в корі мозку гризунів. Кожного разу, коли вона досягала потрібного рівня, ця установка видавала нагороду – краплю солодкої води.

Вже на другий день миші змогли легко збільшити частоту і рівень дофамінових імпульсів у мозку. У разі скасування нагороди вони так само швидко поверталися до попереднього стану.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus