USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: Музей штату Мен придбав найбільший метеорит з Марсу
США, Китай, Японія та Європа дуже бажають отримати зразки марсіанських порід.

Розробляються космічні апарати, вираховуються траєкторії руху в космосі, плануються місії. Й водночас з цим марсіанське каміння може лежати у нас під ногами. А якщо не бачите, то хутко летіть у Музей мінералів та самоцвітів у штаті Мен. Там можна буде побачити великий марсіанський метеорит, повідомляє 24 канал.

Уламки Марсу опиняються на Землі тоді, коли в саму Червону планету вдаряє великий астероїд. Під час цієї катастрофічної події в космос може потрапити безліч уламків марсіанських гірських порід. Деякі з них з часом можуть перетнути орбіту Землі та впасти на її поверхню.

Всього на Землі знайшли близько 220 кілограмів марсіанських метеоритів. Один з найбільших – це Taoudenni 002 вагою майже 15 кілограмів. Його можна буде побачити в Музеї мінералів та самоцвітів штату Мен, США, з 1 вересня 2021 року.
Марсіанський метеорит Taoudenni 002
Марсіанський метеорит Taoudenni 002

Що відомо про рідкісний музейний експонат

Марсіанський метеорит було знайдено в Малі біля містечка Тауденні. Індекс «002» означає, що біля цього населеного пункту раніше вже знаходили метеорит.

Мисливець за метеоритами Дерріл Пітт викупив метеорит у мавританського мисливця за метеоритами у квітні 2021 року. Падіння космічного тіла не було зафіксоване, тому поки невідомо, коли точно він впав на Землю.

Taoudenni 002 – це один з 311 марсіанських метеоритів, знайдених на Землі. Вага метеориту складає 14,51 кілограма. Він другий за вагою серед подібних космічних тіл. Перший – метеорит Zagami вагою 18 кілограмів.

Склад метеориту:
50% – піроксен.
25% – олівін.
20% – маскелініт.
5% – ільменіт, хроміт, титаномагнетит, троїліт.

З 1 вересня 2021 року Taoudenni 002 буде виставлений на показі в Музеї. Окрім нього на виставці можна буде побачити й аналогічний метеорит з Місяця.

На сайті музею можна придбати частинки марсіанського та місячного метеоритів. Щоправда, це будуть не частинки Taoudenni 002, а іншого метеориту – 7-кілограмового Gadamis 001, який був знайдений у 2019 році бедуїнами Лівії.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus