USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Морські губки допоможуть інженерам створити космічні кораблі та хмарочоси
Скелети морських губок можуть допомогти у будівництві майбутніх легких космічних кораблів, мостів та хмарочосів.

Дослідники з Гарвардської школи інженерних і прикладних наук Джона А. Полсона з’ясували, що структура глибоководної морської губки Euplectella aspergillum має високе співвідношення міцності та ваги.

Цей матеріал може бути більш міцнішим та легшим за традиційні гратчасті конструкції, які століттями використовувалися при будівництві будівель та мостів. Відповідна стаття опублікована в журналі Nature Materials, передає Ракурс.

Як розповів старший науковий співробітник SEAS Джеймс Уівер, матеріал із морських губок дозволить проєктувати легкі та міцні конструкції найширшого спектру застосувань. За словами вченого, морська губка, щоб підтримати своє трубчасте тіло, використовує структуру, яка перевершує всі існуючі будівельні конструкції.

Дослідники стверджують, що копіювання її структури могло б покращити загальну міцність будівельних конструкцій більш ніж на 20%, без необхідності додавання додаткових матеріалів.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus