USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Молоко качкодзьоба здатне вилікувати суперінфекції
Ссавець, що відкладає яйця, годує малюків антибактеріальним молоком.

Всесвітня організація охорони здоров'я називає стійкість до антибіотиків однією із «найбільших загроз» здоров'ю сучасної людини. Антибіотики стають неефективними, показники смертності вищими, а витрати на медичне обслуговування астрономічними, передає Вокруг Света.

Австралійські вчені стверджують, що вони знайшли засіб, який здатний здолати суперінфекції. І це молоко качкодзьоба.

«Качкодзьоби – настільки дивні тварини, що зовсім не дивно, що вони володіють дивною біохімією», – прокоментувала Джаннет Ньюман, біолог із університету Альфреда Дікина в Австралії.

Дивовижні водоплавні ссавці, що несуть яйця і відлякують противника отруйними шпорами, здатні виробляти антибактеріальне молоко. На відміну від інших ссавців або людини, які вигодовують малюків зі спеціальних молочних залоз із сосками, у самки качкодзьоба молочко виступає на животі.

Поки малюк встигне його злизати, цілюща волога зустрічається з незліченною кількістю бактерій. Саме тому, як вважають вчені, молоко цієї надзвичайної тварини володіє антибактеріальними властивостями.

«Ми виділили з молока новий білок з унікальними антибактеріальними властивостями, здатний врятувати чимало життів», - Сказала Джаннет Ньюман.

Команда виявила в структурі білка невідомий 3D-вигин, який нагадав дослідникам в'юнкий локон і отримав ім'я «Ширлі Темпл». Вчені вважають, що їх відкриття допоможе створити ліки проти супербактерій.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus