USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Місце Таємної вечері: в Єрусалимі виявили руїни візантійської церкви
Археологи з усього світу продовжують шукати підтвердження подіям, які були описані в Біблії. Одним з ключових моментів новозавітної історії стала Таємна вечеря – остання трапеза Ісуса Христа в земному житті зі своїми 12 найближчими учнями. Нещодавно археологи знайшли місце, де, на їхню думку, відбулася ця біблійна подія.

Про це повідомляє Урядовий кур'єр.

За інформацією Greek City Times, в Єрусалимі виявили залишки давно втраченої візантійської церкви і руїни 2000-річної єврейської ритуальної лазні недалеко від району, який, як вважається, був місцем Таємної вечері. Знахідку зробили в декількох метрах від сучасної Церкви всіх націй (Гефсиманської церкви).

Вважається, що ця церква, розташована біля підніжжя Оливної гори в Східному Єрусалимі, була побудована на тому місці, де Іуда зрадив Ісуса. До такого висновку фахівці прийшли при закладці фундаменту будівлі в 1922 році, коли були виявлені залишки церков візантійського періоду і періоду хрестоносців.

Видання повідомляє, що під час розкопок нового тунелю для відвідувачів церкви робітники знайшли підземну порожнину, яка була ідентифікована як єврейська ритуальна лазня періоду Другого Храму. Під час розкопок також знайшли залишки раніше невідомої церкви, заснованої у візантійський період (6 століття н.е.), яку продовжували використовувати в період Омейядів (8 століття н.е.). Церква прикрашена майстерно вирізаними кам’яними елементами, що свідчить про її важливість.

За словами археологів Давида Єгера та Аміта Реєма з Ізраїльського управління старожитностей, церква вшановує пам’ять однієї з багатьох подій, пов’язаних з місцем у Новому Завіті.

Згідно з Новим Завітом, Гефсиманія, з єврейського «gat shemanim» (прес для олії), – це місце, де Ісус був зраджений одним із своїх учнів і заарештований римлянами.
Коментарів: 1
Арафат Показати IP 30 Грудня 2020 02:30
Готують нові туристичні маршрути. А трохи правіше від церкви - марсіянський космодром, замаскований під «місячну ходу» Майкла Джексона

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus