USD 41.55 41.85
  • USD 41.55 41.85
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Місто пропонує мільйон євро будь-кому, хто доведе, що його не існує
Німецький Білефільд обіцяє 1 мільйон євро будь-кому, хто доведе, що цього міста не існує.

Організатори конкурсу хочуть таким чином спростувати конспірологічну теорію, відому як Білефельдська змова, повідомляє News Україна.

Ця теорія виникла у 1994 році – як жарт над прихильниками теорій змови. Тоді студент на ім’я Ахім Хельд відвідав вечірку і зустрів там гостя, який сказав, що він з Білефільда.

Хельд нічого не знав про існування цього міста і дуже здивувався – так само, як й інші гості. Зрештою хлопець оприлюднив в інтернеті повідомлення про те, що Білефільда насправді не існує.

Вислів став дуже популярним у Німеччині: у 2012 році над містом пожартувала навіть Ангела Меркель, яка також засумнівалася в його існуванні.

Зал, в якому виступала канцлер, тоді вибухнув сміхом, і Меркель додала: «В мене таке враження, що я там колись була... Сподіваюсь, я побуваю там ще раз».



Взяти участь в новому конкурсі на 1 мільйон євро можуть виключно повнолітні німці – заявки приймаються до 5 вересня. Учасники мають надати докази того, що Білефільда не існує представникам компанії Bielefeld Marketing GmbH, яка відповідає за маркетингове просування міста.

Формат подачі заявок ніяк не обмежуються – організатори кажуть, що це можуть бути, приміром, фотографії, відео або текст. Головна умова – «перлини вашої мудрості мають бути неспростовні».

У тому малоймовірному випадку, якщо у конкурсі все ж визначать переможця, 1 мільйон євро йому виділить Bielefeld Marketing GmbH – місцевим платникам податків хвилюватися не варто.

На тлі проведення цього конкурсу активісти екологічної організації Fridays for Future анонсували власний: вони обіцяють так само заплатити мільйон будь-кому, хто на основі наукових даних доведе, що глобального потепління не існує.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus