USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: «М’ясний гак»: Хаббл сфотографував вражаючу галактику
Космічний телескоп Хаббл зробив знімок вражаючої галактики NGC 2442.

Знімок опублікований на сайті обсерваторії, повідомляє УНІАН.

В цій галактиці стався вибух наднової, відомий як SN2015F, створений білим карликом.

«Білий карлик був частиною подвійної зоряної системи і всмоктував масу свого компаньйона. В кінцевому підсумку він став занадто жадібним і взяв на себе більше, ніж міг. Це вивело зірку з рівноваги і викликало некерований ядерний синтез, який привів до інтенсивного вибуху наднової», – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що SN2015F був помічений в березні 2015 року в галактиці NGC 2442, що отримала прізвисько «Галактика М’ясного гака» через її надзвичайно асиметричну і неправильну форму. Наднова зірка досить довго сяяла і її можна було легко побачити із Землі навіть в невеликий телескоп до кінця літа.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus