USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Метеорити атакували Місяць: неймовірне відео
Єдиний супутник Землі на відміну від неї зовсім не захищений від метеоритних ударів, адже Місяць не має атмосфери.

Телескопам ESA вдалося зафіксувати, як протягом 24 годин на поверхню супутника Землі впало два метеорита. Удари зафіксували 17 та 18 липня, повідомляє Свідок з посиланням на Space.

Метеорити, судячи з усього, є фрагментами метеорного потоку альфа-Капрікорніди. На поверхні Місяця, як можна помітити на кадрах з відео, вони виглядають як доволі яскраві, сильні спалахи. Варто відзначити, що такі спалахи зазвичай відносять до короткочасних місячних явищ – тимчасових аномалій виду місячної поверхні та навколомісячного простору. Однак, самі об’єкти, за словами дослідників, були розміром із грецький горіх.

Астрофізики відстежують подібні спалахи на Місяці в рамках програми Moon Impacts Detection and Analysis System (MIDAS), яка використовує три обсерваторії на території Іспанії. Фахівці намагаються визначити, як багато метеороїдів падає на Місяць і з якою частотою. За словами астрофізика з Університету Уельви Хосе Марія Мадіедо, з допомогою цього дослідження вчені зможуть краще розрахувати ймовірність падіння метеоритів на нашу планет.

Дослідники зазвичай стежать за спалахами на “темній” стороні Місяця, адже в цьому регіоні їх, природно, простіше побачити.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus