USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: Метеоритний шторм: коли чекати рідкісний масштабний зорепад
На зорепади щороку чекають тисячі людей. Персеїди, Ліріди, Оріоніди, Леоніди та інші. Іноді від кількості «падаючих зірок» перехоплює подих.

Та скоро на людство може чекати рідкісна подія – метеорний шторм. Детальніше про це читайте на Техно 24.

Метеорний потік або зорепад – це явище згорання дрібних метеорних тіл в атмосфері землі. Як правило такі метеорні потоки періодичні, тому астрономи-любителі та фотографи точно знають коли й куди потрібно дивитися, щоб побачити багато «падаючих зірок».

Та іноді Земля, рухаючись орбітою, перетинається з особливо великими хмарами метеорних тіл. В такі моменти можна чекати на цілий метеорний шторм. Скоро таке відбудеться знову.
Метеорний шторм Леоніди у 1833 році
Метеорний шторм Леоніди у 1833 році

Коли людству чекати на метеорний шторм

31 травня 2022 року Земля зустрінеться з хмарою уламків комети 73P/Schwassmann–Wachmann, яка з 1995 року розвалюється на шматки. Цей метеорний потік має назву Тау Геркуліди. Зазвичай він досить слабкий. Кількість метеорів на годину не перевищує 10-15.

У 2022 році нас чекає злива з мікроскопічних уламків комети. Згідно з попередніми, оцінками кількість «падаючих зірок» становитиме від 10 тисяч до 100 тисяч. Та така «небесна вистава» не триватиме довго – всього годину.
Радіант метеорного потоку Тау Геркуліди
Радіант метеорного потоку Тау Геркуліди
Де найкраще спостерігати за подією.

Радіанат потоку буде знаходитися між сузір'ями Геркулеса та Волопаса.

У Європі під час короткотривалого метеорного шторму вже настане ранок. Пік потоку припаде на 6:35 за київським часом. Тому умови для споглядання рідкісного явища будуть погані, адже вже буде світло.

Найкраще метеорний шторм буде видно у Північній Америці, островах Карибського моря або на Азорських островах.

Чи несе метеорний шторм небезпеку для людей

Не дивлячись на те, що в атмосферу Землі ввійдуть десятки тисяч уламків комети, явище не буде нести небезпеки для людей.

Ці уламки переважно будуть складатися з пилу або дуже мілких уламків. Вони безпечно згорять в атмосфері, не завдавши шкоди людям.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus