USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Метеорний потік Персеїди можна буде спостерігати 3 та 4 серпня: фото
Не прогавте можливість побачити одне з найкрасивіших і найвідоміших явищ нічного неба Північної півкулі – метеорний потік Персеїди!

Умови спостереження у 2019 році

У 2019 році пікове значення кількості метеорів за годину (ZHR), що може побачити людина на темному незасвіченому вогнями небі, що в ідеальних умовах знаходиться прямо над головою спостерігача, становить 80.

Така кількість метеорних частинок, що очікується цього року, є типовою. Слід згадати, що бували роки сплесків активності, як у 2016 році, коли кількість метеорів досягала 120-150\год, інформує ТСН.

Так званий «зоряний дощ» утворюють часточки комети, які згорають у земній атмосфері. Спостерігати за космічним видовищем, яке неабияк захоплює і астрономів, і просто романтиків, краще подалі від міських вогнів.



Ночі напередодні та опісля піку також будуть багаті на метеори. Поганою новиною є те, що майже повний місяь (94%) затьмарить своїм світлом не надто яскраві метеори. Тому найкращим часом спостереження будуть вранішні години. Врахуйте це, якщо у ніч піку активності передбачатиметься погана погода, або щось інше може завадити вашим спостереженням.

Яскраве місячне сяйво не заважатиме насолодитися болідами – великими вогняно-яскравими метеорними тілами, що залишають за собою яскраві сліди в атмосфері з розжарених в атмосфері газів різного кольору.



Як спостерігати?

Для спостереження Персеїд не потрібні ніякі астрономічні прилади, тому насолодитися нічним видовищем може будь-хто. Мінімальні вимоги до спостерігача – обрати найменш штучно освітлене місце з якнайбільшим оглядом неба, виділити на спостереження кілька годин свого часу.

Особливість метеорного потоку в тому, що куди б ви не дивилися – шанс побачити метеор Персеїд є завжди, але якщо дивитися в сторону радіанту – ділянки неба, з якої метеори «вилітають» – можна побачити ще більше яскраво спалахуючих метеорних частинок.

Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus