USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Мешканці Землі 31 січня будуть спостерігати кривавий супермісяць
Учені анонсували перше в 2018 році місячне затемнення - "кривавий місяць" у момент найбільшого зближення Землі та Місяця, яке відбудеться 31 січня. Про це повідомляє Space.com.

Як заявили вчені, 31 січня можна буде спостерігати "кривавий місяць" одночасно з його повним затемненням, що відбудеться вперше за останні 152 роки.

Кривавий Місяць не така вже й рідкість, але спостерігати це явище з повним затемненням можна досить нечасто. Наступного разу люди зможуть споглядати подібне 31 грудня 2028 року та 31 січня далекого 2037 року.

Першими кривавий супермісяць зможуть спостерігати мешканці західного узбережжя Сполучених Штатів, а від початку до кінця явище побачать тільки мешканці острова Гаваї, східної частини Аляски і північного заходу Канади.

Чітко затемнення також буде видно в Австралії, Новій Зеландії, Східній та Центральній Азії. Мешканці країн Східної Європи та Близького Сходу побачать кривавий супермісяць, уже коли земний супутник буде достатньо високо на небосхилі.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus