USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: Менша за наперсток: знайшли мініатюрну золоту Біблію часів короля Річарда ІІІ. Фото
11 Листопада 2021 10:09
0
Біля міста Йорк у Великобританії медсестрі Баффі Бейлі та її чоловіку Яну, використовуючи металошукач, вдалося знайти справді цікавий артефакт – це мініатюрна Біблія, зроблена з золота.

Інформацією про це поділилося видання India Times.

Ця мініатюрна Біблія має на своїх сторінках маленькі вигравіювані фігури, висота яких складає лише 15 міліметрів, її вага складає близько п’яти 5 грамів.

Вважається, що ця Біблія була виготовлена ще XV-му столітті та пов’язана з англійським королем Річардом ІІІ – її власником була його родичка.
Експерти порівнюють цю золоту Біблію зі знахідкою, що була виявлена біля замку Міддлхем, де виріс король Річард ІІІ – це золотий кулон, який також виявили за допомогою металошукача. Його продали ще у 1992 році, ціна при продажі склала 3.4 мільйона доларів.
Вважається, що і золотий кулон, і золоту Біблію міг створити той самий коваль та подарувати родичці Річарда ІІІ, що мала незабаром народити. Такий висновок був зроблений через те, що вигравіювані фігури мали захищати породіллю. Золоту книгу знайшли недалеко від Шериф-Хаттон (це інше володіння Річарда ІІІ).
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus