USD 41.50 41.87
  • USD 41.50 41.87
  • EUR 41.50 42.10
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Майже 2 млрд років: знайшли найдавніший форму життя, що мешкає на суші
Вчені з Китаю виявили в Західній Австралії сліди найдавнішої форми складного життя, що мешкає на суші.

Вік організму, який відноситься до слизовикам, оцінюється майже в два мільярди років. Про це повідомляється в прес-релізі на Phys.org, пише Обозреватель.

Скам’янілість Myxomitodes stirlingensi виглядає як слід у формі шпильки, який був виявлений в скелях австралійського хребта Стерлінг.

Спочатку вважалося, що його могла залишити або морська тварина, наприклад черви або гігантські раковини амебоіда роду Gromia, або природне явище (бульбашки газу).

Однак результати дослідження показали, що найбільш імовірним кандидатом є слизовики типу Міксоміцети (Mycetozoa), які жили на суші в палеопротерозойську еру (2,5-1,6 мільярда років тому) разом з ціанобактеріями і мікроскопічними грибами.

Хоча слизовики не є багатоклітинними організмами, вчені вважають, що Myxomitodes stirlingensi міг внести вклад в розвиток багатоклітинності.
Коментарів: 1
Анатоль_ Бідзюра Показати IP 12 Жовтня 2019 20:03
Не "слизовики" (це калька із російської мови), а слизні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus