USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Майбутнє вже тут: в Італії з допомогою 3D-технології зводять інноваційний будинок з глини
В Італії будують унікальний житловий комплекс. Його створять використовуючи 3D-друк та матеріали, що підлягають вторинній переробці.

Про це інформує 24 канал.

Будівництво розпочалося у 2019 році фірмами Mario cucinella та WASP.

Проєкт розташований поблизу італійського міста Болонья. Новітня будівля відповідає на глобальні суспільні проблеми, а саме: швидкий приріст населення та відсутність доступного житла.
Внутрішній простір споруди

Корпус складається з двох конусоподібних споруд, які об’єднані в інтер'єрі в єдиний простір. Прообразом для будівель послужили гнізда, які поодинокі оси споруджують для свого потомства. Будинок планували завершити всі роботи до січня 2021-го, проте через пандемію офіційне відкриття довелося перенести на весну. Оболонка будівлі вже готова, зараз на об'єкті ведуться оздоблювальні роботи.
Дім в Італії має стати першим будинком, який буде повністю створений за допомогою 3D-технології із використанням глини місцевого виробництва. Дім біологічно розкладається, а всі матеріали вторинно переробляються.
Дім адаптований до найрізноманітніших середовищ

Споруда отримала назву "TECLA" на честь уявного міста, описаного італійським письменником Італо Кальвіно.
У проєкті передбачений підхід, який обмежить промислові відходи та запропонує стійку модель, що має на меті стимулювати національну та місцеву економіку, тим самим покращуючи добробут громади.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus