USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: Майбутній воїн: в Італії знайшли могилу дитини в солдатському бронзовому поясі. Фото
У місті Понтеканьяно, у південній частині Італії, вчені виявили могилу хлопчика, похованого разом з бронзовим поясом воїна.

Дитина жила в IV столітті до нашої ери і на момент смерті хлопчику було приблизно 10-12 років.

Незважаючи на наявність у могилі військового атрибуту, бути солдатом хлопчик просто не міг через свій вік. Найімовірніше, пояс уособлював високий статус дитини.

Гробницю, облицьовану туфом, археологи виявили під час превентивних розкопок на місці будівництва майбутнього житлового будинку. Вперше розкопки в цьому місті археологи застосували ще в 1962 році, коли на місці будівництва нового будинку робітники натрапили на некрополь V століття до нашої ери.
Коробчаті гробниці часто зустрічаються у цьому великому некрополі. Здебільшого усипальниці робили з травертину, місцевого каменю. Кам’яні плити, що обрамляють гробницю хлопчика, це товсті прямокутні шматки сірого кампанського туфу, матеріалу, який у той час був дорогим імпортом.

Покриття гробниці, яке було знайдено на місці, зроблено з трьох шматків туфу. Камені, що утворюють коробку і кришку, точно змодельовані, сторони ідеально квадратні. Могила хлопчика – 10-тисячна, розкопана в некрополі Понтеканьяно.

Все теперішнє місто стоїть на величезному стародавньому цвинтарі. Тому всі будівельні роботи розпочинають після археологічних досліджень. За 60 років таким чином ученим вдалося виявити і дослідити десять тисяч поховань.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus