USD 41.50 41.88
  • USD 41.50 41.88
  • EUR 41.60 41.88
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Маск показав, як мавпа з чипом у мозку «силою думки» грає у відеогру
Про те, що мавпі успішно імплантували чип у мозок, повідомляли ще 1 лютого. Натомість тепер винахідники опублікували відео, на якому 9-річна мавпа Пейджер грає у гру.

Спершу тварину навчили грати за допомогою джойстика – вона переміщує курсор за помаранчевим квадратом, а для заохочення через металеву соломинку Пейджеру давали банановий смузі.

Поки мавпа грала, імплант Neuralink фіксував інформацію про те, які нейрони активні під час навчання. Дослідники кажуть, що чип зміг передбачити, куди тварина перемістить курсор ще до того, як вона фізично виконала дію, передає Thromadske.

Потім у Пейджера забрали джойстик і ввімкнули Pong. Мавпа не рухала джойстиком, але «силою думки» повністю контролювала дії у грі за допомогою імплантованих нейронних ниток.
Маск також написав у Twitter, що скоро мавпа буде на Twitch і Discord – геймерських сервісах. Крім жарту, Маск також зазначив, що з чипом Neuralink люди з паралічем зможуть користуватися смартфоном «силою думки» навіть швидше, ніж люди, які використовують для написання тексту пальці.

Більше про стартап

Neuralink – американська компанія, що займається розробкою мозкових імплантатів. Створена за участі Ілона Маска компанія розпочала свою діяльність у 2016 році, її представили загалу в березні 2017 року.

Її розробка має стати універсальним нейроінтерфейсом, який би зміг забезпечити практично безперешкодну комунікацію людини й машини, ставши продовженням для нашого мозку. Нейроінтерфейс зможе допомогти людям з ураженнями нервової системи подолати фізичні обмеження: рухатися після травми хребта або бачити й чути попри пошкодження головного мозку.

Ілон Маск обіцяє, що Neuralink поверне паралізованим рухливість, надасть людям «супербачення» і дозволить спілкуватися за допомогою думок, а не слів.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus