USD 41.40 41.70
  • USD 41.40 41.70
  • EUR 41.55 41.70
  • PLN 10.40 10.67
Світ вражає: Марсіанський «брахіозавр» та невідомий сріблястий об’єкт: нові фото Perseverance
Марсохід Perseverance («Наполегливість») передав на Землю знімки дуже незвичайних кам’янистих утворень.

На фото зафіксовані валуни, що дивують своєю формою.

Про це повідомляє 24 канал.

На одній з фотографій зображений камінь, що зовні нагадує брахіозавра – великого динозавра. Так, у валуна проглядаються порівняно невелика «голова», витягнута «шия» і масивне «тіло».
Марсіанський брахіозавр / Фото NASA
Марсіанський брахіозавр / Фото NASA

Інше фото з Марсу

На іншому знімку можна бачити валун, що складається із двох частин приблизно однакового розміру. Його оточують камені різної форми, що утворюють практично замкнуте кільце.
Роздвоєний марсіанський валун / Фото NASA
Роздвоєний марсіанський валун / Фото NASA

Незвичний марсіанський об'єкт

Крім того, ровер Perseverance зробив фотографії дивного блискучого об'єкта. Знімки отримані з використанням приладу SuperCam Remote Micro-Imager, встановленого у верхній частині щогли. Фотографії зроблені з різних ракурсів, але поки не ясно, що саме вдалося виявити марсоходу.
Невпізнаний сріблястий об'єкт на Марсі / Фото NASA
Невпізнаний сріблястий об'єкт на Марсі / Фото NASA


Ровер Perseverance перебуває в області марсіанського кратера Єзеро (Jezero). Апарат продовжує досліджувати поверхню планети у пошуках слідів життя на Червоній планеті.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus