USD 41.40 41.70
  • USD 41.40 41.70
  • EUR 41.40 41.70
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: Мальдіви можуть піти під воду через танення льодовиків. Дослідження
Мальдіви ризикують зникнути з лиця землі до кінця 21 століття, якщо світ не почне боротися з глобальним потеплінням.

Про ці побоювання розповіла міністр навколишнього середовища і технологій країни Амінат Шауна, пише Рубрика з посиланням на CNBC.

«Зміна клімату реальна, і ми – найбільш вразлива країна у світі. Землі вище для нас немає. Є тільки ми, тільки наші острови та море», – заявила вона в ефірі телеканалу.

За її словами, якщо природі буде наноситися такий же екологічний збиток, як і зараз, то вже до 2100 року Мальдіви підуть під воду.

Сьогодні поверхня 80% з 1190 островів країни всього на один метр перевищує рівень моря. На більшій частині суші раз у раз фіксуються повені та ерозія берегової лінії.

Влада Мальдів вже приймає деякі заходи, щоб пом’якшити наслідки змін клімату. В першу чергу, це заходи охорони прибережних районів.

Крім того, країна прагне стати лідером за скороченням викидів парникових газів. Влада розраховує, що це переконає й інші країни наслідувати їхній приклад.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus