USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Личинки жука-хрущака виявилися здатними перетравлювати пластик без шкоди для організму
Личинки жука-хрущака (борошняний хрущак) виявилися здатними перетравлювати пластик, у тому числі і полістирол, який майже не піддається переробці.

Згідно з дослідженнями групи вчених з Бейханського та Стенфордського університетів, личинки можуть бути корисними в боротьбі із забрудненням навколишнього середовища, повідомляє theБабель.

Вчені встановили, що личинки за допомогою бактерій у кишечнику здатні переробляти пластик на вуглекислий газ та біомасу. При цьому їхні організми не зазнають шкоди, а в тілі личинок не залишаються елементи пластику.

У дослідженнях брали участь дві групи личинок – одна контрольна, якій згодовували здоровий раціон, а друга експериментальна, яка харчувалася пластиком. Експериментальній групі згодовували до 40 міліграмів пінополістиролу на день.

Частина елементів пластику засвоювалася організмами, а інша виходила повністю через дві доби. При цьому, стан двох груп наприкінці дослідження був однаковим. Личинки також не шкодили організмам, які ними живилися (креветки, кури, тощо).
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus