USD 41.40 41.70
  • USD 41.40 41.70
  • EUR 41.55 41.70
  • PLN 10.40 10.67
Світ вражає: Ліва сторона загадкового обличчя: в Ізраїлі археологи знайшли фрагмент древньої лампи
У фундаменті будівлі в Єрусалимі археологи виявили половину бронзової лампи у формі чоловічої голови. Фахівці стверджують, що знахідці – щонайменше 2,5 тисячі років.

Дослідники вважають, що другий фрагмент обличчя могли відшукати декілька років тому під час розкопок у Будапешті. Ізраїльський фрагмент – ліва половина обличчя, будапештський – права, пише 24 канал.

Угорський археолог Габор Лассаній висунув ще одну гіпотезу: 2 знахідки просто створили в одному ремісничому будинку.

«Імовірно, що дві половини світильників створили в одному ремісничому будинку. Можливо, вони раніше були одним цілим», – зауважив Лассаній.

Наразі ізраїльські дослідники планують розробити 3D-модель своєї знахідки та надіслати її до Будапешта. Тоді вчені спробують порівняти знайдені частини.

Археологи знайшли фрагмент лампи на Паломницькій дорозі в Місті Давида в Єрусалимі. Найімовірніше, коштовність заховали спеціально, щоб вберегти.

Вчені розповідають, що знайдена лампа – унікальна. У світі виявили лише декілька таких артефактів.

Біля бронзової бороди «чоловіка-лампи» зауважили отвір для гноту. Рот, найімовірніше, використовували для ефірних олій.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus