USD 41.50 41.88
  • USD 41.50 41.88
  • EUR 41.60 41.88
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Знайшли рідкісного птаха, вид якого 170 років вважали вимерлим
Незвична подія сталася на індонезійському острові Борнео – місцевим мешканцям вдалося зловити та сфотографувати дуже рідкісну пташку чорноброву мишачу тимелію.

Цей вид птахів вже понад 170 років вважають вимерлим. Він не потрапляв на очі вченим з 1840 року.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Протягом майже двох сотень років єдиним доказом існування виду залишався екземпляр з музейній колекції у нідерландському Лейдені.

Його знайшли на Борнео в період між 1843 і 1848 роками, під час експедиції під керівництвом німецького геолога Карла Шванера.

Зазначається, що жоден азійський птах не залишався «втраченим» так довго. Деякі орнітологи вважали, що цей вид вже вимер.
Чорноброва мишача тимелія - невеликий птах із загону горобцеподібних, який пофарбований в сірі та коричневі тони та відрізняється потовщеним дзьобом. Наразі рівнинні ліси на південному сході Борнео, де був виявлений загадковий птах, сильно постраждали від вирубки та пожеж. Це означає, що вид може бути дуже рідкісним.

Вчені планують відправитися в місця проживання птиці, щоб з’ясувати приблизну чисельність виду, його поширення і природоохоронний статус.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus