USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: Люди зі штучними серцями: які механізми допомагають пацієнтам жити далі. Відео
В Італії вперше у світі встановили пацієнту замість серця імплант. Пристрій створила французька компанія. Важить він близько кілограма. Працювати штучне серце здатне кілька місяців, і дарує хворому час аби дочекатися трансплантації донорського органа, – про це йшлося в сюжеті ТСН.

Перше штучне серце вже б’ється в організмі італійського пацієнта. Він перший у світі – кому провели трансплантацію повністю механічного серця. Особисті дані пацієнта поки що не розголошують. Відомо, що оперували його в Неаполі. А от пристрій створила французька компанія.

Штучне серце складається з двох шлуночкових камер та чотирьох біологічних клапанів. Під час операції біологічний орган повністю замінюють на механізм. Як це працює – пояснює кардіохірург Сергій Сіромаха.

На відміну від справжнього серця - штучне важить втричі більше - 900 грамів. Вся система складається з 3 частин: імплантованого протеза, кабелю, що з’єднує протез із зовнішніми компонентами та консолі, завдяки якій медики контролюють роботу протезу.

Мембрани зі специфічного матеріалу для того, щоб не було тромбів, для того, щоб кров проходила абсолютно спокійно. Цей механізм досить ефективний для пацієнтів, у яких не працює серце взагалі.

Щоправда, працювати пристрій може лише кілька місяців, поки хворий очікує трансплантації донорського органу. Досі ці механізм використовували виключно в межах клінічних досліджень. Дозвіл від європейського регулятора на продаж штучного серця компанія отримала торік у грудні. Операція у Неаполі коштувала 150 тисяч євро – сплатив за неї місцевий департамент охорони здоров’я.

В Україні наразі застосовують лише помпи, що підтримують життя. Вперше такий пристрій вживили 5 років тому. Відтоді провели лише 12 подібних операцій. Хворе серце не видаляють, до нього кріплять штучний механізм, який допомагає перекачувати кров. Такий механізм - це можливість виграти час і дочекатись донорського серця.

Тим часом французька ж компанія планує виготовляти по 10 штучних сердець щомісяця, в залежності від попиту. І не виключають, що це може стати новим проривом трансплантації- не лише серця, а й інших органів.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus